_TBD_Vaše firma s.r.o.
Projekt SODOBARY.cz
HK s.r.o.
Holubyho 7/46, 036 01 Martin
Telefón: +421 910 394 953
E - mail: info@sodobary.sk

web: www.sodobary.sk
Úvodná stránka » Zaujímavosti » Ochranný nápoj - aké má mať vlastnosti

Ochranný nápoj - aké má mať vlastnosti, koľko ho musí zamestnávateľ zamestnancom poskytnúť?

Odporúčané parametre ochranného nápoja:

* Teplota: v lete 16 °C (min 10 °C), v zime 20 až 25 °C (min. 16 °C)
* Obsah cukrov: menej než 2,5 obj. %
* Obsah minerálnych látok: podobný ako v pote - 1 %
* Obsah vitamínov: nie je nutný
* Chuťové vlastnosti: také, aby bol ochotne prijímaný

Optimálne hodnoty hlavných minerálnych látok:

* Ca2+ > 40-80 mg/l, Mg2+ > 20 mg/l, K+ > 1 mg/l, Na+ < 20 mg/l,
* Cl- < 25 mg/l, SO42- < 240 mg/l, NO3- < 10 mg/l.

Odporúčané minimálne množstvo ochranného nápoja je 1,5 litra za smenu, pri extrémnych vonkajších podmienkach až 2,5 litra za smenu (doplňovanie tekutín samozrejme pokračuje i po ukončení pracovnej smeny).